Over ons

KPO Roosendaal

Wie zijn wij?

Basisonderwijs, speciaal basisonderwijs en speciaal onderwijsKPO Roosendaal telt in totaal 21 scholen waarvan 19 scholen voor regulier basisonderwijs. Daarnaast vallen onder KPO Roosendaal een school voor speciaal basisonderwijs (SBO) en een school voor speciaal onderwijs ((V)SO).Onze scholen staan in Roosendaal, Heerle, Nispen, Wouw, Wouwse Plantage en in Bergen Op Zoom.Met ruim 450 mensen verzorgen wij dagelijks met veel aandacht en plezier het onderwijs voor bijna 4000 kinderen in deze regio.

Aan de slag bij KPO Roosendaal

Als je als leerkracht, onderwijsassistent of leerkrachtondersteuner aan de slag gaat bij KPO Roosendaal, kun je rekenen op begeleiding op maat. Dit kan via de school waar je werkzaam bent of via onze KPO Onderwijsgroep. Wij hebben een KPO leerplaats waar het hele jaar workshops worden gehouden. Ook zijn er minimaal twee inspiratiebijeenkomsten per schooljaar. Wij stimuleren persoonlijke ontwikkeling, flexibiliteit en mobiliteit binnen onze scholen. Dat wil zeggen dat je als leerkracht volop kansen en mogelijkheden krijgt om jezelf verder te ontwikkelen op één of op meerdere scholen.

Jouw ontwikkeling staat centraal bij ons

Wij zijn van mening dat een kind pas goed kan presteren als het lekker in zijn/ haar vel zit. Dit geldt ook voor jou! Als jij helemaal op je plek zit kun je jezelf volledig richten op het geven van goed onderwijs. Dan kun je werken aan een kansrijke toekomst voor de kinderen.Daarbij zien wij een goede ‘teamspirit’ als belangrijke voorwaarde. Elkaar stimuleren, van elkaar leren en met elkaar leuke dingen doen. Het hoort bij KPO Roosendaal. Het is belangrijk dat je elke dag met plezier naar je werk gaat. De kinderen die jij lesgeeft en begeleidt naar hun toekomst, verdienen jouw energie, optimisme en aandacht. Daarom investeren wij in jou.

Passen wij bij jou?

Ben je net afgestudeerd en op zoek naar je eerste vaste baan? Of ben je al aan de slag, maar ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan leren we jou graag kennen.

Onze actuele vacatures

Op onze scholen zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe leerkrachten basisonderwijs. Daarnaast heeft KPO Roosendaal regelmatig vacatures voor onderwijsassistenten en leerkrachtondersteuners.

KPO biedt onderwijs, maar daarnaast hebben wij ook onze Kinderopvang. Wij bieden dagopvang, peuteropvang en BSO aan in één kindcentrum.De collega’s voor de kinderopvang werken samen met de medewerkers uit het onderwijs. Hoe leuk is dat? Daardoor leren we veel van elkaar en er zijn mogelijkheden om in beide functies ingezet te worden. We werken in een klein, hecht team en we vallen voor elkaar in wanneer het nodig is.

Wil jij ook zo’n diverse baan?

Er zijn diverse contracten mogelijk qua uren en dagen dat je werkt. Je werkt op een mooie plek waar dagelijks onderwijs en kinderopvang aangeboden wordt. Voor ouders prettig dat dit allemaal onder één dak te vinden is.

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat er voor jou mogelijk is? Neem dan contact met ons op.

Het KPO Krachtteam

Als leerkracht wil je graag een band opbouwen; met kinderen, hun ouders en je collega’s. Als je flexibel ingezet wordt, kan dit lastig zijn, maar daar hebben we iets op gevonden! Als jij je aansluit bij ons KPO Krachtteam dan kom je in een cluster van een aantal scholen te werken. Hierdoor ben je nauw betrokken bij die scholen en ben je onderdeel van het team. Met het KPO Krachtteam zorgen we voor een nieuwe instroom van vaste leerkrachten. Kom je werken bij KPO Roosendaal? Dan krijg je een contract voor een jaar met uitzicht op een vast contract. In onderling overleg stellen we jouw uren vast. We verwachten dat je wekelijks minimaal 24 uur (3 dagen) beschikbaar bent. Daarnaast garanderen we een snelle doorstroming naar een vast cluster.

 

Wij zien onze collega’s binnen het KPO Krachtteam als medewerkers die flexibel ingezet worden en aanvullend zijn voor al onze clusters. Zij bieden waardevolle ondersteuning aan de collega’s op de vaste locaties. Niet alleen startende leerkrachten werken binnen ons KPO Krachtteam maar ook leerkrachten die bewust kiezen voor een flexibele inzet. Hierdoor hebben wij binnen onze clusters een enorme diversiteit aan kennis en ervaring

 

 

 

 

Bij KPO heb je diverse mogelijkheden om stage te lopen. Onze scholen bieden verschillende stageplaatsen aan. Volg je een opleiding tot onderwijsassistent of als pedagogisch medewerker? Ben je op zoek naar een stageplek als orthopedagoog? Grote kans dat je op één van onze scholen aan de slag kunt. Ook voor studenten van de PABO hebben wij ruimte voor stagiaires in alle leerjaren.

Wil jij de theorie bij ons omzetten in de praktijk? Neem contact op met de directeur van de school waar jij graag aan de slag wilt.

 • Zie jij het als een uitdaging om te werken op keurmerkscholen waar schoolontwikkeling en onderwijsvernieuwing hand in hand gaan?
 • Spreekt het je aan om onderdeel te zijn van een school waar onderwijspraktijk en opleiding gecombineerd zijn?

Solliciteer dan naar de functie ‘Leraar in opleiding’, met een leerarbeidsovereenkomst op:

 • Één van onze 19 keurmerkbasisscholen of
 • De keurmerkschool voor speciaal basisonderwijs, de Sponder
 • De cluster 3 keurmerkschool voor speciaal onderwijs, Zeer Moeilijk Lerende Kinderen, de Kameleon (voor studenten van de TOPclass gedragsspecialist).

Wij zoeken een collega die

 • Met goed gevolg de eerste drie jaren van de Pabo heeft doorlopen en voldoende studiepunten heeft behaald.
 • Goed presteert op de eigen reken- en taalvaardigheid en dit kan aantonen.
 • Enthousiast meewerkt aan de ontwikkelingen binnen de school.
 • Op de hoogte is van de ontwikkelingen met betrekking tot passend onderwijs en leervoorwaarden kan scheppen waarin kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen.
 • Bekend is met opbrengstgericht werken.
 • Bereid is vol enthousiasme te participeren in het werkplek-leren.
 • Bereid is mee te werken aan na- en buitenschoolse activiteiten.
 • Open staat voor feedback en coaching van een senior leerkracht om een professional te worden.

Wat is KPO Roosendaal en wat hebben wij jou te bieden?

KPO Roosendaal wil dicht bij de mensen in de wijken en dorpen staan. Binnen de organisatie is oog voor de inbreng en de mogelijkheden van ieder individu. Iedereen kan actief en met plezier werken aan zijn persoonlijke en professionele ontwikkeling. Goed onderwijs staat hierbij centraal. Als we in staat zijn om met Focus, Verbinding en Borging te werken aan onze strategische thema’s, kunnen we onze belofte waarmaken: KPO Ontwikkeling voor jou!

Die belofte heeft betrekking op de ontwikkeling van de Kinderen, de Professionals en de Organisatie. KPO!

Wat hebben we jou te bieden?

 • Een prettige werkplek waar je wordt begeleid door een mentor, de schoolopleider van de school en een bovenschools schoolopleider van KPO.
 • Wij werken met een leerarbeidsovereenkomst, een betaalde LIO waarbij je een salaris ontvangt volgens de CAO.
 • Wij bieden onze LIO-stagiaires graag een vaste baan aan na hun stageperiode. We verwelkomen je graag als startende leerkracht!

Sollicitatieprocedure:

Als je bij onze stichting LIO-stage wilt lopen, kun je dat laten weten door een mail te sturen naar de projectleider OIDS van Stichting KPO, Marie-Louise Huygen. We ontvangen graag je sollicitatiebrief met Curriculum Vitae, referenties en een pasfoto.

Geef in je brief duidelijk aan:

 • Of je solliciteert naar een LIO-stage voor het “jonge” of het “oudere” kind.
 • Naar welke school/scholen je solliciteert. Graag met motivatie. Als je meerdere scholen noemt, vermeld dan per school een motivatie.
 • Met betrekking tot welke school-ontwikkelingsvraag je affiniteit/ ervaring of juist leervragen hebt.
 • Of je een voltijd of deeltijd student bent.

Voor TOPclass studenten

Heb je affiniteit met het speciaal basisonderwijs en wil je graag je studie afronden op een school voor speciaal onderwijs (ZMLK), vermeld dit dan duidelijk met argumenten in je sollicitatie.

Stuur je sollicitatie per e-mail naar m.l.huygen@kporoosendaal.nl onder vermelding van LIO sollicitatie.

 

Heb je nog vragen?

Klik op onderstaande button en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Contact opnemen

Overtuigd? Bekijk dan snel onze vacatures en solliciteer!
 

Bekijk vacatures